Search here:

Faro van Luchteren de topper van 2020 kreeg geen groen licht op de hengstenkeuring van de KVTH in januari. De beslissing van de jury kon geheel “trekpaard land” niet plaatsen. De doorslaggevende reden van afkeuring zou zijn beenwerk zijn, dit is betreurenswaardig. Tijdens de show van 2 maart die tegelijk werd gehouden met de na-keuring van de KVTH werden de kwaliteiten van Faro nog eens benadrukt.

–  Deze veel belovende nog erg groene jonge hengst behoord echter volgens de kenners tot de toppers van de jaargang. Wij hebben gemeend deze uitmuntend gefokte hengst voor de fokkerij te moeten behouden. Hij is veterinair nu voor 100% goedgekeurd, zowel in Merelbeke als in Utrecht, zodat hij officieel mag dekken en stamboeken verplicht zijn de nakomelingen te registreren. Faro straalt veel rasadel uit en heeft volgens de universiteit Gent Faculteit Dierengeneeskunde in Merelbeke beslist droog beenwerk en foto’s liegen niet. De 3-jarige bruinschimmel zal uitgroeien tot een machtig vader paard, waar ze overal rekening mee zullen moeten houden.

Vader van Faro is Bonarius van ’t Zand de hengst in Nederland niet zijn kansen kreeg die hij verdiende maar deze in Belgie meer dan waar maakte. Bonarius is de Nationale reserve kampioen van 2010 en de 3e op tal van de hengstenkeuring 2011.

Faro is tevens ook de volle broer van de:

Nationale kampioen 2019 van België, Mischa van Luchteren

Kampioen Oudenaarde 2018, Mischa van Luchteren

Internationaal kampioen IJzendijke 2017, Mischa van Luchteren

Reserve kampioen Deinze 2016, Sarah van Luchteren

Kampioen Vilvoorde 2016, Milo van Luchteren

Kampioen Deinze 2016, Mischa van Luchteren

Nationale kampioen 2015 van België, Milo van Luchteren

Kampioen Deinze 2014, Mischa van Luchteren

Vlaams kampioen 2014, Milo van Luchteren

Kampioen Merchtem 2013, Milo van Luchteren

Kampioen 8e, 9e & 11e Vlaams kampioenschap Baardegem-Aalst, Milo van Luchteren

 

– Maar ook zelfs de pedigree word in de wind geslagen –