Search here:
Geschiedenis
In de jonge jaren van Gerrit van de Werken werd alles nog met trekpaarden gedaan later werd dat door machines vervangen, maar de liefde voor trekpaarden bleef en dus kwam rond de jaren ’80 het trekpaard weer terug op het bedrijf. Gerrit en Jaantje kochten de toen drachtige merrie Roosje van Kleef. De jaren die daarop volgden werden er verschillende hengsten en merries gekocht en verkocht. Ook werden er mooie successen geboekt, kampioenen gehuldigd, zoals in 1997 toen werd Lady Agnes van Zeldenrust in Gelderland uitgeroepen tot kampioen, en behaalde zij in 2000 het erekampioenschap. Ook de mooie vos Ramona van de Capreton heeft vele kampioenschappen op haar naam weten te schrijven. Zoals in 2004 werd zij zelfs dag- en ere kampioen, op de centrale keuring in Gld. Ook in de jaren die daarop volgden, werden nog mooie prestaties neergezet met de merries van stal “De Capreton”. In 1993 werd een 21 jarige drachtige vos merrie, Cora van ’t Leger aangekocht, in de hoop dat deze Cora een vos merrie veulen ter wereld zou brengen, maar dat liep anders. Er werd een hengstveulen geboren, Doris van de Capreton. En deze Doris van de Capreton werd in 1996 in Exloo goedgekeurd tot dekhengst. Waardoor stal “De Capreton” werd veranderd in Hengstenhouderij “De Capreton”. Wat een succes, een eigen goedgekeurde hengst, maar hier bleef het niet bij,  in de jaren die daarop volgden werden nog velen eigen fokproducten goedgekeurd zoals:

 

Doris van de Capreton
Napoleon van de Capreton
Wilson van de Capreton
Hannes van de Capreton
Atoom van de Capreton
Doris 2 van de Capreton

5 van deze goedgekeurde hengsten hadden de voskleur, alleen Wilson was een zwarte hengst, waardoor uit op te maken valt, dat toen die tijd wel de voorkeur naar vossen uitging. De aangekochte hengsten hadden ook vaak de voskleur zoals:

Bram van de Mayweg
John van de Driegoten
Charmeur van ’t Spreeuwenhof
Jago van Gaasbeek
Marco van het Koyennehof
Igor van den Ossenberg

Toen in 2010 het bedrijf werd overgenomen door Bart en Ella Dijkhof- Van de Werken. Werden er in de loop der jaren opnieuw merries en hengsten met totaal andere bloedlijnen en zelfs andere kleuren aangekocht, nu ook hun zonen Gerben, Jelmer en Thijmen geïnteresseerd zijn in trekpaarden, en de toekomst steeds meer naar de kunstmatige inseminatie gaat, word ook daar in geïnvesteerd.